Kadetky vyskúšajú v novej sezóne aj medzinárodnú konfrontáciu

24.07.2024 09:13

Pred chvíľou sme ukončili sezónu 2023/2024 a ani sme sa nenazdali a už sa pripravujeme na novú. Nie kondične a zatiaľ ani fyzicky, ale nezaháľali sme a  práve sa nám formuje družstvo našej najstaršej kategórie, ktoré sa predstaví v súťaži kadetiek U17. Okrem toho, že budeme hrať slovenskú súťaž sa  prvýkrát v histórií klubu a aj konkrétne tohto družstva predstavíme   v medzinárodnej lige BBBL – BEST BASLTIC BASKETBALL LEAGUE https://bbbl.info/. Je to  turnajový formát súťaže v Pobaltí (Litva - Lotyšsko – Estónsko) a najväčšia a najrýchlejšia rastúca basketbalová súťaž v Európe, ktorej sa zúčastnilo 305 tímov z 13 krajín.

K  zostave z minulej sezóny sa do tímu  vracajú nitrianske odchovankyne: Tamara Buchová  a Cleo Hrnčiariková, ktoré sú členky širšieho reprezentačného výberu U16. Naďalej vychádzame z výbornej spolupráce s BK Lokomotívou Sereď, odkiaľ už dve sezóny hosťujú k nám hráčky Nina Fogelová a  Nina Stejskalová. Druhá menovaná sa na základe výborných výkonov dostala do reprezentačného výberu U15 a pripojila sa k hráčkam z nášho družstva k Sophii Takáčovej, Eme Kozelovej a neposlednej rade Mišky Šafárikovej,  ktorá reprezentuje Slovensko v kategórii U16.  Môžeme už  informovať aj o tom, že sa  do tímu pripojí Janka Holbíková a členka reprezentačného výberu U16 Emily Žigová,  obe hráčky už majú z minulosti skúsenosti v našom klube. Družstvo povedie trénerská dvojica Vladimír Podoba a Martin Takáč.

Družstvo, ktoré podobne ako minulé sezóny má vysoké ambície v ligovej súťaži, začína s prípravou od 5. augusta. Štartujeme denným basketbalovým kempom a potom sa presúvame na týždenné sústredenie na Skalku. Pred ostrou sezónou plánujeme odohrať prípravné zápasy a turnaje.  Prvý BBBL turnaj sa bude konať pre nás v meste Tukums v Lotyšsku. Ligovú súťaž začíname prvými zápasmi 5. októbra.